Akoestiek

Gepassioneerd door akoestiek en creativiteit

ontwerpen wij omgevingen waar mensen elkaar graag ontmoeten, ontspannen kunnen werken, zichzelf kunnen ontwikkelen en genieten van het leven.

“Hoe goed is de kwaliteit van jouw leefomgeving?”

Een groot gedeelte van ons leven brengen wij door in gebouwen.
Het binnenmilieu van de ruimtes waarin wij wonen, werken en recreëren hebben invloed op onze gezondheid en welzijn.

Vermoeidheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen, lusteloosheid en stress kunnen rechtstreeks gerelateerd worden aan een slecht binnenmilieu en in het bijzonder aan een slechte akoestiek. Dit vormt steeds vaker een probleem in hedendaagse interieurs. Harde materialen, strakke lijnen en veel glas zijn nu eenmaal geen goeie bondgenoten voor een aangename akoestische omgeving. Hierdoor wordt de galm verhoogd waardoor de spraakverstaanbaarheid slechter wordt en geluiden ook luider klinken. Het zorgt voor vermoeidheid omdat onze hersenen meer inspanningen moeten doen om echo’s weg te filteren.

Goede akoestiek is onzichtbaar comfort.

Akoestiek heeft alles te maken met beleving, het beïnvloed lichaam en geest. Daarom is een aangename akoestiek essentieel om je goed te voelen en gezond te blijven.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Elke ruimte heeft andere akoestische eisen welke bepaald worden door de functie, de vorm en afmetingen, de toegepaste materialen en de gebruikers. Wij bieden een advies aan waarbij we eerst in gesprek gaan met de gebruikers van de ruimte. Aan de hand van een akoestische meting maken we een analyse van de problemen die zich stellen. We werken een voorstel uit met diverse akoestische oplossingen, afgestemd op het bestaande interieur of het ontwerp van de architect. Vanuit het respect voor een gezonde leefomgeving gaan wij op zoek naar akoestische oplossingen welke in balans zijn met jouw wensen, het beschikbare budget en de creatieve opportuniteiten in de markt.

Onze missie:

Jouw akoestisch comfort verbeteren zodat ook jij kan genieten van een aangename leef- en werkomgeving, minder stress en een goede nachtrust.

Ontdek hier hoe wij voor jou het verschil maken.

Klik op de afbeelding voor meer informatie

Kwaliteitsvolle zorg
high-end audio
Very Fine Solutions - Woon en werkruimte akoestiek - werken in een oase rust.

Ontdek hoe wij voor andere het verschil maken

Een kleine selectie uit onze referenties

Heel tevreden. Martine geeft professioneel advies en zoekt samen naar goede en esthetische oplossingen. Het is veel aangenamer en rustiger werken in een praktijk met goede akoestiek.

Meer weten of vragen over akoestiek oplossingen in uw ruimten, contacteer ons: +32 471 27 92 41

TED Talk

Het belang van akoestiek in architectuur

Verhelp galm en echo in uw ruimte

Artnovion panelen

1
Very Fine Solutions - Yours in Music - Acoustical Solutions - Wachtruimte Artnovion - Martine Driesen
1

Door het plaatsen van Artnovion akoestische panelen is de galm en echo weggenomen uit deze ruimte en is deze ruimte nu prettig en comfortabel om in te verblijven.

Heb je een akoestisch probleem? Contacteer ons, dan gaan we dat samen oplossen.