Akoestiek

WOON- EN WERKCOMFORT

Hoe eindigt jouw werkdag?

VeryFineSolutions_AcousticalSolutions_Akoestiek_comfort_verhelpt_vermoeidheidsklachten

VeryFineSolutions_AcousticalSolutions_Akoestiek_comfort_verhelpt_vermoeidheidsklachten (2)

Aan het einde van je dag hoofdpijn en vermoeidheidsklachten?

Dagdagelijks worden we blootgesteld aan diverse bronnen van lawaai en zelfs geluidsoverlast. Meestal zijn we ons daar niet bewust van en merken pas na jaren de negatieve weerslag. Stress, vermoeidheid, miscommunicatie en hartklachten zijn  hiervan het gevolg. Niet enkel onze productiviteit op het werk maar ook ons sociale leven worden erdoor gehypothekeerd.

Preventie is de sleutel tot het verhogen van eenieders levenskwaliteit.
Wij maken voor u het verschil.


Met Acoustical Solutions gaan wij voor een comfortabele werkomgeving met

  • goede spraakverstaanbaarheid
  • beperking van het storende effect van telefoongesprekken
  • verlaagd geluidsniveau – rustige omgeving
  • een goede balans tussen het samen werken (overleggen) en geconcentreerd taken uitvoeren.
  • beperking van geluidsoverdracht tussen verschillende werkplekken
  • een akoestische oplossing die geen afbreuk doet aan het originele ontwerp

Wens jij ook akoestisch comfort in jouw woon- en werkruimte?

Beantwoord onze vragenlijst en ontdek hoe wij je kunnen helpen


Akoestiek en gevoel

Hoe komt het dat we ons in het ene gebouw goed ‘voelen’ en op een natuurlijke wijze functioneren en in het andere niet graag vertoeven.

Het is de combinatie van visuele en auditieve kwaliteiten die een significante bijdrage levert aan de esthetiek en het functioneren van de ruimtelijke omgeving. Je kan het vergelijken met ‘er goed uitzien’ of ‘er goed uitzien en je goed voelen’… een wezenlijk verschil.

Bij het ontwerpen van een gebouw wordt er in eerste instantie rekening gehouden met het programma van eisen, de functies die het moet vervullen, het visuele aspect en uiteraard het budget.
De kans is groot dat men het ‘onzichtbare comfort’ uit het oog verliest, waardoor de kwaliteit van de ruimtebeleving in het gedrang komt.

Je mag nog de beste materialen gebruiken, een heel boeiende indeling hebben,… als het akoestische plaatje niet klopt kan de meest aantrekkelijke omgeving onleefbaar zijn.

Het is soms moeilijk op voorhand in te schatten hoe het geluid zich gaat gedragen in een ruimte. Dit is afhankelijk van veel factoren: de dimensies van de ruimtes, het materiaalgebruik, de activiteiten die er plaatsvinden, het aantal mensen dat er aanwezig is,… Een vooronderzoek is daarom van groot belang.

Ben je op zoek naar akoestische oplossingen die echt werken en zich perfect integreren in je woon- of werkomgeving?

Door het begrip akoestiek van bij de start mee te nemen doorheen het ontwerpproces kunnen veel hinderlijke geluidsproblemen vermeden worden. Afhankelijk van het gebruik van de ruimtes, technieken, brandveiligheid en akoestische eisen zullen er bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn. Vanuit jouw wensen gaan we op zoek naar een oplossing die een positieve bijdrage levert aan de ruimte, niet enkel auditief maar ook visueel.

Vind jij ook dat akoestische oplossingen niet altijd de mooiste zijn?

Het aanbod aan akoestische producten is groot en niet altijd jouw ‘piece of cake’…
Met Artnovion bieden wij oplossingen die ruimte laten voor creativiteit, ontwikkeld voor topprestaties en een optimale beleving.

Zit je in tijdnood en heb je geen zin om uren op het internet te surfen op zoek naar een goede match voor jouw project?

Geen paniek, wij helpen je het bos door de bomen te zien. Samen maken we een korte analyse van je project. Aan de hand van een akoestische meting werken we een voorstel uit met diverse akoestische oplossingen, afgestemd op jouw wensen, het beschikbare budget en de creatieve opportuniteiten in de markt.

Onze missie:

Jouw akoestisch comfort verbeteren zodat ook jij kan genieten van een aangename leef- en werkomgeving, minder stress en een goede nachtrust.

Very Fine Solutions - Woon en werkruimte akoestiek - werken in een oase rust.

De impact van akoestisch comfort

Deze TED Talk geeft u een mooie uitleg over de impact van akoestiek.

Ted Talk: Julian Treasure sounds a call to action for designers to pay attention to the “invisible architecture” of sound.

Heb je een akoestisch probleem? Contacteer ons, dan gaan we dat samen oplossen.