Een mooi Home Theater gecombineerd met een Audio ruimte

Enkele maanden geleden werd ik gecontacteerd door Dirk Voordeckers van AV2D.COM. Hij vroeg me om mee te denken hoe hij het best zijn ruimte kon aanpakken. De referentieruimte die hij gebruikte in de kelder was toe aan een update. De oude theatergordijnen moesten plaats maken voor iets anders.

Na een verkennend gesprek en tips begon Dirk aan de ruimte. De eerste constructieve aanpassingen zijn door hem gedaan en de vorderingen kan je zien in de 2e video.

In de besprekingen over de akoestische producten van Artnovion en welke we zouden gaan gebruiken, hebben we rekening gehouden met een aantal factoren.

Het was niet de bedoeling om een kurkdroog Home Theater te maken. De Nagalmtijd is belangrijk want als die te hoog is dan krijg je versmering van je geluid en gaan de reflecties de definitie van het systeem verlagen. Dat is natuurlijk niet handig als je een review wil doen van een product.

Een zeer droge ruimte, haalt echter ook energie uit de muziek. Zelf ben ik een groot voorstander om diffusie te gebruiken. De meeste diffusor producten van Artnovion hebben ook een licht absorberende eigenschap. De absorptiewaarde ligt dan rond de 0,2 – 0,3 AlphaW.

Door het gebruik van de eierdopjes aan het plafond is de nagaltijd op dit moment nog vrij laag (0,3)
Doel is om de ruimte gecontroleerd levendig te maken met een zo uniform mogelijke nagalmtijd en dan ook de speakerplaatsing te optimaliseren.

De keuze viel op de Lagos diffusoren en de Siena Wall panel panelen in een mooie Black Walnut Natura kleur. Zo blijft de ruimte donker genoeg voor het home theater gebruik en de projector calibratie volgens de ISF norm. In een tweede stap gaan we dan het plafond aanpakken en nog een stukje achteraan in de ruimte en de bass traps fijn tunen.

Daarna gaan we werken aan de luidsprekeropstelling en fijntuning van het systeem zodat in de toekomst reviews in de best mogelijke omstandigheden kunnen gedaan worden.

Hier kan je de installatie en montage van de panelen zien. 

Ben jij ook op zoek naar een oplossing ivm akoestiek? Contacteer ons dan.

Wij verwijzen je graag door naar een van onze dealers in Vlaanderen of Brussel. Verschillende onder hen hebben al ervaring met de panelen en hebben al mooie projecten gerealiseerd.